به فرمایش بزرگان دین از کارهایی که میزان اعمال را سنگین و ما را عاقبت بخیر میکند این است که در زندگی به فکر گشایش کار مردم باشیم.
رمز عاقبت بخیری
به فرمایش بزرگان دین از کارهایی که میزان اعمال را سنگین و ما را عاقبت بخیر میکند این است که در زندگی به فکر گشایش کار مردم باشیم.
قدم نهادن در مسیر گره گشایی و رفع مشکلات مردم، افتخاری است که نصیب هر کسی نمی شود و البته افرادی که در این مسیر قرار می گیرند اگرچه در آخرت مورد عنایت الهی قرار می گیرند بلکه در دنیا نیز لطف و کرم خداوند متعال نصیب آنها خواهد شد.
اگر نیم نگاهی به تاریخ اسلام داشته باشیم، اهل بیت(ع) همواره پای کار مردم بوده و درصدد رفع مشکلات و گره گشایی از آنها بوده اند؛ آنچنان که دغدغه اصلی مولا علی(ع)، رسیدگی به امور مردم و رسیدگی به ایتام و فقرا بوده است.
گره گشایی از مردم در کلام بزرگان دین
در احادیث و روایات متعدد از بزرگان دین، گره گشایی و رفع مشکلات مردم مورد تاکید قرار گرفته به نحوی که امام صادق(ع) می فرماید: « محبوبترین مردم نزد من کسی است که با مردم مهربانتر باشد وبرای برآوردن حاجات آنها تلاش بیشتری کند»
امام ششم شیعیان همچنین در حدیث دیگری فرموده «برآوردن حاجت مؤمن از آزاد کردن هزار بنده وفرستادن هزار رزمنده برای جهاد در راه خدا بهتر است».
از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر کس برای برآوردن حاجت برادر مسلمانش قدم بردارد، خداوند هفتاد وپنج هزار فرشته را مأمور میکند که بر او سایه بیفکنند وبه هر قدمی برایش حسنه بنویسند وگناه او را محو سازند ودرجاتش را بالا ببرند وچون از کار او فارغ شود ومشکلش را حل کند، ثواب حج وعمره را در نامه عملش بنویسند».
گره گشایی از کار مردم؛ رمز عاقبت بخیری
در حدیثی از امام رضا(ع) نیز آمده است: «خداوند بندگانی دارد که برای برآوردن حاجت مردم تلاش میکنند، آنها در روز قیامت در امان هستند وهر کس دل مؤمنی را شاد کند، خداوند در روز قیامت دل او را شاد میکند».
از زین العابدین امام سجّاد علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر کس حاجت برادر مؤمن خود را برآورَد، خداوند صد حاجت وی را برآورده کند که یکی از آنها بهشت باشد».
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر مسلمانی که حاجت مسلمانی را برآورده کند، خداوند متعال به وی میگوید: ثواب تو بر من است وبرای تو به غیر از بهشت راضی نمیشوم».
🥀 مروا (مؤسسه رادمردی و احسان )